Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
7 jul 2015
Perfect jubileum 6 uur van de Haarlemmermeer, 27 juni 2015
5 jul 2015
Tour de France na 8 dagen
2 jul 2015
Tour de France, de eerste dagen, Peter Suijkerbuijk en Dave Boone uitgevallen
2 jul 2015
Het rondje Amsterdam komende zaterdag gaat door!!
Nieuws in 2015
* Juli
* 7 jul 2015: Perfect jubileum 6 uur van de Haarlemmermeer, 27 juni 2015
* 5 jul 2015: Tour de France na 8 dagen
* 2 jul 2015: Tour de France, de eerste dagen, Peter Suijkerbuijk en Dave Boone uitgevallen
* 2 jul 2015: Het rondje Amsterdam komende zaterdag gaat door!!
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Juli 2015
 
Een nieuw Chipssysteem voor de tijdregistratie, een actieve nieuwe sponsor, al jaren dezelfde lage inschrijfkosten en nog steeds een prima locatie met een uitdagend parcours: de ingrediënten voor een succesvol 15-jarig jubileum waren volop aanwezig. Nu de deelnemersaantallen nog.

We hadden een aantal maatregelen getroffen om de estafettelopen aantrekkelijker te maken; een professionele PR-vrijwilligster, flyers, social media en de oproep van Henri op Ultraned in zijn note van 28 mei deden de rest. Eindelijk haalden we weer onze doelstelling van 50 solo-lopers: 53 lopers, yes! Het aantal estafetteteams veroorzaakte een gezellig drukte in de toch wel gigantische expo-hal: 20 teams, een redelijke verbetering ten opzichte van de 6 teams van vorig jaar. Uiteindelijk mochten we 157 lopers welkom heten, bijna een verdubbeling van vorig jaar.

Ondanks het warme weer werd er ook hard gelopen. Gert Mertens liet zich niet gek maken door de driest startende Johan Watthy en Frankie Leus. Gestaag liep hij op het schema van zijn parcoursrecord uit 2012 (83.636m). Uiteindelijk moest hij omwille van de warmte wat gas terug nemen en finishte hij met een respectabele 81.043m. Volgend jaar betalen we met een glimlach de prijs uit voor verbetering van het parcoursrecord. Snelste dame was Heidi Janssens met maar liefst 66.302m. Ook de prijs voor estafetteteams die de 100km slechten zullen we op termijn moeten uitbetalen; het lokale team Vroem 1 liep lang op schema en kwam tot 95.051m.

Meestal sluiten we de boeken met een klein positief of negatief resultaat. Vanmorgen maakte ik de balans van het jubileumjaar op en zag dat ik de penningmeester van AVH een goede bui kan bezorgen. Ideeën voor het verder upgraden van de 6 uur van de Haarlemmermmer worden reeds aangeleverd. Na de zomermaanden gaan we hiermee in september aan de slag. Het klinkt goed: 2e 6 uursloop van Nederland, maar 1e 6 uursloop van Nederland klinkt beter. Tijd om onze doelstellingen wat bij te stellen...

Zaterdag 25 juni 2016 organiseren we met plezier de 16e editie van de 6 uur van de Haarlemmermeer. We verwachten ook dan meer dan 50 ultralopers te ontvangen. Noteer de datum alvast in jullie agenda!

Met dank aan alle vrijwilligers en mijn mede-organisatieleden voor het mogelijk maken van weer een geslaagd evenement.

Met vriendelijke groet, Cor de Boer
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]
 

 
 
 
In de beginweek hadden de 25 deelnemers aan de Tour de France het enorm zwaar. De temperaturen stegen tot maximaal 41 graden en er zaten een paar zware etappes in het programma, zoals de derde, vierde en achtste etappe. Die achtste etappe werd zondag 5 juli gelopen en was maar liefst 89 km lang. Een etappe waar de deelnemers tegen op zagen en een etappe die ook weer een aantal uitvallers opleverde. Het deelnemersveld dunt daarmee aardig uit, alleen de sterkste en meest ervaren deelnemers blijven over.

De Fransman David Le Broch loopt nog aan kop van het klassement met op de tweede plaats de Japanner Takasumi Senoo. De man die in 2009 tweede werd bij de TransEuropeFootrace. Le Broch heeft geen ervaring met etappelopen, dus zijn eerste plek is een verrassing. De Australiër Martin Fryer ligt derde, de Fransman Stephan Pelissier vierde en de Zwitser Christian Fatton vijfde. Dit zijn de 5 mannen die voor het klassement gaan. Bij de vrouwen ligt de Française Cathy Perreau aan de leiding voor Wilma Dierx en de Japanse Hiroki Okiyama. Jannet Lange ligt vierde en Jenni de Groot vijfde. Jannet, Jenni en Wilma kennen moeilijke dagen, maar hebben veel steun aan elkaar. Eddy Plume is rustig begonnen maar loopt nu heel steady. Peter Suijkerbuijk liep na zijn uitvallen de zesde en zevende etappe als dagetappe. Dave Boone pakt de draad wat later weer op.

De internet verbinding op de campings is niet altijd van even goede kwaliteit, waardoor het laatste algemeen klassement van de vrijdag is. Maar met de informatie uit de diverse blogs en foto's van de uitslaglijsten bij de finish zijn bijna alle tijden wel beschikbaar. Het lijkt erop dat er maandag nog maar 15 mensen in de race zijn. In de lange etappe van zondag vielen Cornelia Feurich (duizeligheid, evenwichtsstoornissen) en Alain Dube (teveel achter op schema door wandelen) uit. Phillippe Grizard die al etappes lang zijn etappes aflegt in een tempo van nog geen per uur zal in de zondagse etappe bijna zeker zijn Waterloo vinden, net als Marie Doke die de laatste dagen ook veel tijd nodig heeft voor haar etappes. Waarbij deze organisatie de regels die ze vooraf hebben opgesteld, een minimum loopsnelheid van 5,5 tot 6,5 km per uur, niet toepassen. Die Grizard is wel een bijzondere loper met 2 kunst heupen. Maar als hij in etappe 8 zijn tempo van de laatste dagen loopt dan doet hij er 18 uur over. Dan heeft hij geen tijd voor herstel.

Op de blogs van de verschillende deelnemers is veel info uit eerste hand te vinden. Bram van der Bijl maakt een bundeling op het forum van Ultraplatform: http://forum.ultraplatform.nl//viewtopic.php?p=6798#p6798 De fans van de Hardloopgroep Westerpark hebben een speciaal blog gewijd aan de Tour de France: http://loopje.home.xs4all.nl/hg/blogjes/FootDeFrance.html Peter Suijkerbuijk heeft een dagelijks blog op Kijk op Steenbergen: http://kijkopsteenbergen.nl/ Jannet Lange zet af en toe een update op haar weblog: http://jannetlooptlang.blogspot.nl/ Het is zeer aan te bevelen om deze sites eens te bekijken.

Ik had het met Ubel Dijk over etappelopen. Ubel heeft veel ervaring met etappelopen met als hoogtepunt het uitlopen van de TransEuropeFootrace van Bari naar de Noordkaap. Ubel geeft aan het belangrijkste is dat etappelopers goed kunnen omgaan met blessures. Je moet met een blessure kunnen lopen. Ubel heeft ondanks een scala aan blessures zoals problemen met de achillespees, hielspoor, een opgezette enkel en voetproblemen zijn wedstrijden altijd uitgelopen. Voor de Trans Europe Footrace trainde hij in de voorbereiding gemiddeld 70 kilometer per week. Hij kwam dan ook behoorlijk uitgerust aan de start. Zijn eerste twee weken waren zwaar door het gebrek aan trainingskilometers maar dat ging later beter. Het grootste deel van het succes was echter dat hij er van overtuigd was dat hij kon omgaan met de blessures die bij etappelopen onvermijdelijk zijn. Daarbij door mij aangetekend dat het soms echt niet verantwoord is om door te lopen. Die scheidslijn is vaak dun. Wie het etappelopen kent en volgt kent de voorbeelden. Maar Ubel heeft absoluut een punt.

Er komt weer een zware week aan, met op zaterdag 11 juli als letterlijk hoogtepunt de beklimming van de Mont Ventoux. De omschrijving op de website: “This is it ! This stage is the most gruelling stage of the TdFFR 2015 with the climb of the Mount Ventoux, the « Giant of Provence » culminating above 1900m. Le Mont Ventoux is a particularly tough ascend because of its double digit gradient but also because when runners hit the wide-open, lunar-like upper reaches of the climb, the steep tarmac gives way to potentially violent winds.“ De langste etappe volgende week is toch alweer 77 km en dat met 1800 hoogtemeters. Het is te hopen voor de deelnemers dat de temperatuur wat gaat zakken.

Update:

Marie Doke kwam na 15.00 ruim op tijd binnen, waardoor er nog 16 van de 25 deelnemers in de strijd zijn.

Klassement na 8 etappes en 513 km:

1. David Le Broch 48.24
2. Takasumi Senoo 50.50
3. Martin Fryer 51.51
4. Stephane Pelissier 53.33
5. Christian Fatton 54.43
6. Charles Payen 59.21
7. Cathy Perreau 64.51 1e vrouw
8. Wilma Dierx 67.44 2e vrouw
9. Hiroko Okiyama 68.11 3e vrouw
10. Juei-Lung Chen 69.58
11. Lionel Rivoire 70.26
12. Jannet Lange 70.32 4e vrouw
13. Jenni de Groot 73.41 5e vrouw
14. Chantal Andrade 74.17 6e vrouw
15. Eddy Plume 74.56
16. Marie Doke 84.35 7e vrouw

Update 2:

Philippe Grizard mag nog steeds officieel meedoen, hoewel hij pas om 1.15 uur 's nachts aankwam volgens de blog van David Le Broch. Dat betekent dat Grizard 19.15 deed over de iets ingekorte etappe van nu 86 km, een gemiddelde van ca. 4,5 km per uur. Philippe Grizard ging de volgende dag om 6.00 uur 's ochtends weer van start voor de negende etappe van 54 km die hij in 10.05 aflegde. Doorzettingsvermogen kan je deze man niet ontzeggen. Maar de organisatie is hier niet erg consequent. Dit was de zesde etappe op rij dat Grizard de minimum snelheid van 5,5 per uur niet haalde. De negende etappe werd gewonnen door de Japanner Takesumi Senoo die 40 minuten terugpakte op David Le Broch. De strijd is nog lang niet gestreden. Le Broch heeft nog geen ervaring in het etappelopen en neemt het op tegen een aantal mannen die dat wel heeft. Wilma finishte samen met Okiyama. Die twee lijken in gevecht om de tweede plaats. Maar de weg is nog lang.

Henri Thunnissen

 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]
 

 
 
 
Binnenkort gaat de Tour de France van start in Utrecht. Afgelopen zondag gingen een aantal hardlopers echter al van start in Parijs voor hun ronde van Frankrijk. Een tocht van 6 weken en ruim 2800 km. Even wat meer dagen dan de fietsers dus en waar de wielrenners regelmatig een vrije dag krijgen, is het voor de lopers elke dag aan de bak. Bij de deelnemers doen de nodige Nederlanders mee. Van Nederlandse zijde doen Dave Boone, Wilma Dierx, Jenni de Groot, Jannet Lange en Peter Suijkerbuijk mee en van Belgische zijde Eddy Plume. Jenni de Groot en Wilma Dierx hebben al veel ervaring bij langere etappelopen. Jannet Lange deed al veel tochten van een week en Peter Suijkerbuijk liep een privé loop over lange afstand. Voor Dave Boone is het etappe lopen nieuw net als voor Eddy Plume, waarbij Eddy wel ervaring heeft in de zesdaagse. In totaal gingen er 16 mannen en 9 vrouwen van start.

De start was in Parijs bij de Notre Dame. Als groep werd er samen door het drukke Parijse verkeer gelopen. Na dik 3 uur en 19 km was er een herstart. Het was toen inmiddels op het heetst van de dag dus die eerste dag hakte er meteen al in bij de deelnemers. Na de eerste etappe was er al 1 uitvaller, de Duitse Sigrid Eichner. Uitvallers mogen blijven en losse etappes lopen. In het eindklassement komen ze niet meer. De verwachting is dat Sigrid regelmatig een etappe zal meelopen. De tweede etappe was een korte, maar de derde en vierde etappe waren dat met respectievelijk 84 en 88 km niet. Waar het in Nederland al heel warm is, is het nu in Frankrijk ten zuiden van Parijs nog veel warmer. Dat heeft natuurlijk zijn invloed op de prestaties. Dave Boone kende een moeilijke derde dag waarin hij veel tijd verloor. Zijn eerste doel was een goed klassement lopen. Hij moet nu over op plan B, uitlopen en gezond blijven. Hoewel een etappeloop als de Tour de France grillig is, iedereen kan een of meerdere slechte dagen hebben. Sommigen weten zich daarvan te herstellen, anderen niet.

Wilma Dierx over de derde dag: “Dag 3 overleefd. Met een welkomstcomitee bestaande uit Jannet. Zij was in de vroege groep ingedeeld en was al bijna een uur binnen. Die heeft dus heel sterk gelopen vandaag. eerste helft prachtige route over landelijke weggetjes. Ik liep samen op met Peter (Suijkerbuik) ongeveer op de helft ging ik mijns weegs., langs drukke autoweg waar vrachtwagens je de berm in toeteren en de schaduw onvindbaar was. En ik had niet goed begrepen dat de verzorging bij de 64 km alleen maar uit een koelbox met water bestond. De volgende Refresment was 10km verder. En ik had me toch een partij honger. Oef. Ik werd er gewoon misselijk van. Toen maar gaan wandelen, 10 km lang. Ik had even een avond4daagse deja vu. Maar goed dat ik dat ook getraind had. Maar zo was ik wel lang onderweg. En die warmte, woh, ik drijf nu de tent uit. Het is al bijna 21.30u maar nog steeds zo warm. Nu pitten als dat lukt en morgen new dau with new changes.” Wilma liep een tijd van 10.22 en staat in het algemeen klassement tweede met een uur voorsprong op de nummer 3 Jannet. De Canadees Yves Beauchamps was met een tijd van 15.54 de langzaamste in de etappe. Daarmee had hij weinig tijd voor een goed herstel. Yves gaf in de vierde etappe op, mede ook vanwege de blaren door het vele wandelen.

Over de vierde etappe schrijft Wilma: “Dag 4 gelijk al in t begin liepen we fout waardoor dagafstand op 87 uit kwam. Later liep ik langs een weg die net geasfalteerd en de steentjes sprongen alle kanten op en ik zag op zo' n groen kruis dat het 40gr was. Inmiddels kon ik niet uit de wandelmodus komen oftewel een en al malaise met nog 30km te gaan. Maar met nog 10km te gaan zag ik Jannet en Jenny voor me lopen. Ik was als kind zo blij. Jannet bleek gevallen te zijn en later nog door hond gebeten. Zij had ook menig traan gelaten. Samen naar finish. Pas 20u binnen. Toen nog eten, douchen en nu slapen. Was al met al 13u (!) onderweg. O what a day.”

In de vierde etappe waren er 3 uitvallers, waaronder Peter Suijkerbuijk. Peter kreeg last van een knieblessure. Peter over zijn uitvallen op de website van Kijk Op Steenbergen: “Je mag herstarten. Hoe ze dat verwerken in het klassement, moet ik echter nog uitzoeken. Meerderen hebben de finish niet gehaald of waren begin van de avond nog niet binnen. Nog een keer meer dan tachtig kilometer was een beetje te veel van het goede, toch zeker met dit weer. In de verzorgingsbus die me terugbracht naar de camping zag ik dat de buitentemperatuur tussen de 39 en de 41 graden bedroeg. Normaal is het devies dan binnenblijven en jezelf niet verroeren. Wij gaan hier zulke afstanden lopen… Afgelopen nacht was de tent ook net zo’n oven, dus ik stond al niet echt tiptop aan het vertrek. Kort na de start ging het vanmorgen eigenlijk al mis en liepen alle Tour-atleten verkeerd, waardoor zij nog eens vijf kilometer extra moeten afleggen door de karrensporen van een akkerland. Na zo’n dertig kilometer begon Suijkerbuijk last te krijgen van z’n linkerknie. ,,Ik kon op een gegeven moment geen tweehonderd meter meer achter elkaar doorlopen, ook niet als ik even gewandeld had. Bij de verversingspost net over de helft van de etappe heb ik daarom besloten te stoppen, anders zou ik mezelf compleet de vernieling in hebben gelopen. Met de masseur, die me tot twee keer toe op de pijnbank heeft gelegd, kwam ik tot de conclusie dat deze blessure het gevolg is van de bolle wegen in Frankrijk en omdat we zover mogelijk aan de linkerzijde van de weg lopen, in verband met het verkeer, kreeg ik dus ook aan die kant last. De aanhechting van de spier net onder de knie is geïrriteerd, het beste zou zijn om één of twee dagen rust te nemen, maar ja… dit is de Tour de France. Morgen staat er een afstand van 57,5 kilometer op het programma. Hopelijk kan ik daarna weer betere berichten doorgeven en wordt het ook wat minder heet, maar die laatste wens komt naar het zich laat aanzien sowieso niet uit.”

Wat betreft de uitslagen, die staan op een afgeschermd deel van de website, die alleen toegankelijk is voor mensen die de code hebben. Dat heeft met Franse regelgeving te maken. Jannet Lange schreef op haar weblog een mooie voorbeschouwing van de Tour de France en post daar regelmatig een update, net als Wilma Dierx op haar blog. De link naar de voorbeschouwing van Jannet is: http://jannetlooptlang.blogspot.nl/2015/06/ik-vertrek.html De link naar het speciale Tour de France blogje is: http://loopje.home.xs4all.nl/hg/blogjes/FootDeFrance.html Hier is ook de link te vinden naar alle routes die op Afstandmeten gezet zijn. Zo krijg je een beter begrip van waar ze lopen.

De vijfde etappe die vandaag wordt gelopen is met 57 km wat korter, maar kent 1239 hoogtemeters+. Het zou in Frankrijk ietsje minder warm zijn, maar zwaar zal het worden.

Update 1:

Stand na 4 etappes:

1. David Le Broch (FRA) 24.15
2. Martin Fryer (AUS) 26.10
3. Takasumi Denoo (JPN) 26.14
8. Cathy Perreau (FRA) 32.43 1e vrouw
9. Wilma Dierx (NED) 33.15 2e vrouw
10. Hiroko Okiyama (JPN) 34.19 3e vrouw
12. Jannet Lange (NED) 35.26
13. Jenni de Groot (NED) 35.39
15. Dave Boone (NED) 36.39
18. Eddy Plume (BEL) 39.15
21. Philippe Grizard (FRA) 43.30 laatste

Uitgevallen:
Sigrid Eichner (na 1e etappe), Yves Beauchamps, Vincent Perreau en Peter Suijkerbuijk (allen in 4e etappe).

Update 2:

Volgens het verslag van Christian Fatton, is naast de Fransman Yvonnick Simon ook Dave Boone in de vijfde etappe uitgevallen. Simon kreeg door de hitte vanaf het begin van de loop al bijna geen eten binnen. Dave startte relatief goed in de eerste 2 kortere etappes, maar kreeg het in de 2 lange etappes heel zwaar. In de vijfde etappe kon hij zich helaas niet herstellen. De komende dagen zal de hitte blijven aanhouden. De deelnemers lopen nu door het middengebergte de Morvan.

Henri Thunnissen
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]
 

 
 
 
SV de Lat heeft woensdagmiddag besloten de wandeltocht van 60 km niet te laten doorgaan, in verband met de verwachte extreme hitte. De wandeltocht van 40 km gaat wel door. Omdat de hardloopeditie gebruik maakt van het parcours van de 60 km moesten er enkele aanpassingen aan het parcours worden aangebracht.

Daarbij is er door organisator Willem Mütze gekozen om de hardlopers de keuze te bieden uit de marathon, 50 km en 60 km.

De hardlooproute loopt als volgt: de hardlopers volgen de 40 km route van SV de Lat tot aan natuurgebied het Twiske, waar Willem met zijn eigen camper met verzorgingspost staat. Vanaf deze post lopen de deelnemers aan de marathon een ronde van 2,2 km zodat de marathon afstand wordt gehaald. Voor de deelnemers aan de 50 en 60 km is er een ronde van 10 km uitgezet die één of twee keer wordt gelopen. Het is een ronde door het mooie natuurgebied het Twiske, dus zeker geen straf. Lopers kunnen afhankelijk van de conditie, de warmte of een combinatie daarvan voor de marathon, 50 of 60 km kiezen. Iedereen is vrij om hier de keuze te maken.

De verzorgingsposten op de marathon staan op 11,2 km, 21,5 km, 25,5 km en 37 km. Voor de 50 km op 11,2 km, 21,5 km, 31 km en 43 km. Voor de 60 km op 11,2 km, 21,5 km, 31 km, 41 km en 53 km. De verzorgingsposten staan maximaal 12 km uit elkaar dus de deelnemers doen er verstandig aan om zelf drinken mee te hebben. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een race vest, camelbak of gordel met drinkflesjes. Bij de verzorgingsposten kan je je eigen watervoorraad aanvullen.

Organisator Willem hoopt de lopers/loopsters met deze opzet tegemoet te komen en daarmee toch een leuke dag te bezorgen. Het is niet meer een rondje rondom Amsterdam, maar wel ruim de helft, inclusief de mogelijkheid om het Twiske helemaal te bekijken. Zo heeft het warme weer ook zijn pluspunten. En misschien regent het wel ...

Voor de mensen die ondanks het warme weer toch nog mee willen doen, er is dag-inschrijving. Zie voor alle details de website: http://www.funrunner.nl/

Namens Willem en Annemarie, iedereen die wil komen lopen is komende zaterdag van harte welkom!


Henri Thunnissen  

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]